De maand januari betekent een frisse nieuwe start waarbij we onze lichaam en geest kunnen resetten. Wist je dat geuren een enorme impact hebben op ons humeur, ons stressniveau, ons gevoel en ons welzijn in het algemeen? Het is tijd om de kracht van geuren te gebruiken om dit jaar goed te beginnen: Een ontspannen lichaam, een bewuste geest en een huis dat ons een goed gevoel geeft. We vroegen een psycholoog hoe dit werkt en welke geuren het beste zijn om een persoonlijk thuis-spa-moment voor te creëren. Na al die tijd thuis te hebben vastgezeten is het tijd om je stemming op te vijzelen en een verandering in te zetten.

5 GEUREN VOOR VOOR EEN RELAXE EN POSITIEVE GEEST

Hier raden we 5 geuren aan die je zeker in een ontspannen en positieve mindset zullen brengen. Zo kan je gemakkelijk je eigen thuis-wellness moment creëren. Steek een kaars aan en haal diep adem.

  1. Wind down is waarschijnlijk dé Bridgewater geur die de meeste klassieke ontspannende en gezonde noten heeft om onze ziel te kalmeren. Muskus staat bekend als een “knuffel” geur. Er wordt gezegd dat het mensen dichterbij brengt en het gezelliger maakt. Sandelhout is een oude boeddhistische en hindoeïstische geur die de mentale alertheid kan verbeteren en angst kan verminderen. We kennen pepermunt allemaal om zijn frisheid en natuurlijk mogen we de koningin van de kalmte, lavendel, niet vergeten, met zijn kalmerende en ontspannende werking die al in het oude Egypte werd ontdekt.

2. Een katoen geur is bijzonder. Hoewel we weten dat de geur fris, schoon en knapperig is, heeft de echte katoen bloem niet echt geur. Meestal is het de associatie van vers gewassen wasgoed, schone lakens of frisse ochtendlucht die ons op ons gemak en ontspannen doet voelen. We houden er allemaal van een fris en schoon gevoel te hebben en dit roept goede emoties in ons op. De Bridgewater geur “White Cotton” is speciaal ontworpen om een schone katoengeur te creëren met noten van muguet bloemen, mos en zacht hout.

3. Lavendel is een klassieke wellness geur. Het staat bekend om zijn kalmerende effect op de geest. Het kan helpen bij angst, slaapproblemen en zelfs bij hoofdpijn. Slechts een paar druppels van onze lavendelolie op een doekje dat je op je kussen legt kan het verschil maken! Geniet van Lavender Lane en stel je een wandeling voor door de dieppaarse lavendelvelden in de zonnige Provence.

4. Een wellness moet ontspannend zijn, maar ook stimulerend. En daar komt de Bridgewater Orange Vanilla-geur in beeld! De mix van zachte vanilletinten die zich mengen met frisse en warme tonen van sinaasappel zijn perfect voor iedereen die op zoek is naar wat harmonie en energie na een zware dag. Vanillegeuren kunnen gevoelens van nervositeit voorkomen terwijl de sinaasappelgeur je activeert en gevoelens van geluk en liefde oproept.

5. De Wild Summit lijn bevat de geuren van energieke rozemarijn, vers basilicum en kruidige groene galbanum. Het doet denken aan een lange verfrissende wandeling in de bossen of de bergen. Rozemarijn staat bekend als de “koffie voor je ziel”. Het stimuleert je concentratie en maakt je wakker. Een wake up call voor je geest!

De impact van geuren op lichaam en geest

Als we iets ruiken, is het eerste hersengebied dat reageert, het snel verwerkende emotiecentrum, de amygdala. Daarom kan een bepaalde geur een directe invloed hebben op onze stemming. En dat is allemaal omdat geur verbonden is met onze herinneringen. Iedere herinnering is persoonlijk en anders, daarom houdt iedereen van verschillende geuren. Maar sommige geuren zullen altijd dezelfde gevoelens oproepen.

Studies hebben aangetoond dat de geur van vers gebakken appeltaart mensen een intens gevoel geeft van thuiskomen en quality time met je familie. We maken onbewust associaties met wat we ruiken. Een koffiegeur associëren we met een ontspannen zondagochtend, of de geur van mos en patchoeli (zoals de nieuwe Bridgewater geur After the Rain) doet ons doet denken aan een heerlijke onze ochtendwandeling met de hond. Aan de andere kant kunnen geuren ook negatieve emoties oproepen, zoals rook bij sommige mensen angst kan opwekken. Dus waarom zouden we de geuren die we als positief ervaren niet actief inzetten, zodat we ons goed voelen en ons na een lange dag kunnen ontspannen? Onderzoekers vonden dat een positieve stemming samenhangt met een beter immuunsysteem en dus een betere gezondheid. Dus steek die geurkaars aan, verbeter je stemming en blijf gezond! Het begint allemaal met een geur.