VERMINDEREN, HERGEBRUIKEN, RECYCLEN

Onze kaarsen ruiken niet alleen fantastisch, maar ze zien er ook geweldig uit! Dus wat doe je als je klaar bent met het branden van je kaars, en je wilt de glazen pot niet weggooien? Gebruik hem opnieuw! Als je de geurkaars hebt opgebrand, hebben we een DIY om de lege glazen pot te hergebruiken. Maar hoe maak je de glazen pot goed schoon? Heel eenvoudig. Volg gewoon de volgende stappen:

STAP 1 – IJZIG KOUD

De makkelijkste manier om de overgebleven wax uit de glazen pot te krijgen, is door het in de vriezer te zetten zodat de wax lekker koud wordt. Door de kou wordt de wax harder waardoor de wax er veel makkelijker uit te halen is dan wanneer je aan zachte wax moet schrapen.

STAP 2 – WIP EN TIK

Nu de wax ijzig is, gebruik je een stomp voorwerp – zoals een botermesje of een harde plastic spatel – en wip je de wax van de bodem van het glas Als de wax extra hardnekkig is, geef hem dan een paar tikken met je spatel tot de wax barst en verwijder de stukken uit de pot. Wees voorzichtig en breek het glas niet.

STAP 3 – WARM SOPJE

Nu de wax eruit is, doe je de glazen pot in een warm sopje. Het is het beste om het glas met de hand te wassen, omdat het glas niet getest is op gebruik in de vaatwasser en we natuurlijk niet willen dat het glas breekt.

STAP 4 – GEBRUIK HET!

Je sprankelende schone glas is nu klaar om creatief mee aan de slag te gaan. De grote glazen potten zijn bijvoorbeeld ideaal voor gebruik als voorraadpotten in de keuken. Met hun luchtdichte sluiting zijn ze perfect voor het bewaren van bloem, pasta of suiker. De kleine glazen potten zijn perfect voor kleurrijke bloemstukjes op je sidetable. Of vul de glazen pot met pennen en gekleurde potloden en maak er een pennenhouder van voor op je op je bureau. Volg onze Pinterest boards of volg de hashtag #BridgewaterCandles voor meer DIY’s voor het hergebruiken van glazen potten.