Tips en tricks voor de ​​perfecte brandtijd, beste veiligheid, meer geuropbrengst en een langere levensduur van je kaars te garanderen.

Een geurkaars is een gebruiksvriendelijk product. Maar veel mensen kennen de tips en trucs niet die je nodig hebt als je optimaal van je geurkaars wil genieten. We vroegen onze waxspecialisten om hun advies om een ​​perfecte veilige verbranding te garanderen bij het branden van een Bridgewater kaars.

Hoe lang moet de lont van mijn kaars zijn?

Houd de lont mooi en geknipt. De lont moet op een lengte van 0,5 cm worden gehouden en moeten vóór dat je de kaars aansteekt worden geknipt, inclusief de eerste keer dat je de kaars aansteekt. Lange lonten kunnen splijten en daardoor kan er vuil in de wax vallen. Een kortere lont betekent een betere wax poel, wat weer een betere verbranding betekent. Door de lont bij te knippen voorkom je zwarte rook en wordt het glas niet te heet. We raden aan om de lont na elke 4 uur brandtijd bij te knippen. Doof dan altijd eerst de vlam, laat de wax afkoelen en knip de lont voordat je hem weer aansteekt. Daarvoor kan je onze Bridgewater lont knipper gebruiken.

Moet ik de lont opnieuw centreren?

Ja! Als je lont niet meer gecentreerd in de pot zit nadat je je kaars hebt gebrand, probeer hem dan een beetje naar het midden te verplaatsen als de wax nog zacht is. Wees voorzichtig en verbrand je hand niet.

Hoe lang moet ik mijn kaars branden en hoe brandt mijn kaars gelijkmatig zonder waxresidu maar met maximale geur?

Het is natuurlijk aan jou hoe lang je van je kaars wil genieten. Maar als je je kaars brandt, vooral voor de eerste keer, is het goed om de kaars tenminste zo lang te branden dat de bovenste wax laag vloeibaar is. Het vloeibaar worden van de wax kan voor de grote kaars ongeveer 4 uur en voor de kleine kaars ca. 2 uur duren. Het is belangrijk om de vloeibare wax poel helemaal tot aan de rand van het glas te laten komen. Dit voorkomt tunnelvorming en wax residu. We raden aan om de kaars  ongeveer 4-6 uur per keer te branden, afhankelijk van de grootte van de pot. Zo zorg je ervoor dat de bovenste wax laag volledig smelt wat een mooi egaal smeltproces garandeert.

Wat is de beste en veiligste plek om een ​​kaars te zetten?

Bewaar brandende kaarsen altijd op een vlakke, hittebestendige en stevige ondergrond. Brand je kaars nooit in de buurt van iets dat vlam kan vatten, houd het uit de tocht en buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Laat een brandende kaars nooit onbeheerd achter. Als je een fijne geur wil hebben in kamers waar je niet de hele tijd kunt zijn (bijvoorbeeld je badkamer of je slaapkamer), bekijk dan eens onze vlamloze producten zoals geurzakjes, geurstokjes of interieursprays.

Wat moet ik doen met het deksel van mijn geurkaars?

Het deksel van de kaars is speciaal gemaakt om te voorkomen dat de kaars en de kaars wax vuil of stoffig worden. Als je weet dat je je kaars een tijdje niet gaat branden, is het beter om de pot af te sluiten met het deksel om te voorkomen dat het stof neerslaat. Stof kan voor problemen zorgen bij het branden van de kaars en het is natuurlijk ook fijn om een ​​schone kaars te hebben zonder vuil.

Wanneer moet ik stoppen met het branden van mijn kaars?

Als er nog ongeveer 1,5 cm wax in de bodem van je kaars zit, is het tijd om de kaars te doven en te stoppen met branden. Het is niet erg dat er wat wax overblijft op de bodem, kaarsen worden gemaakt met deze kleine buffer wax. Wanneer kaarsen toch onder dit niveau worden gebrand, kan het glas te heet worden en jou of het oppervlak waarop de kaars staat, verbranden.

Wat moet ik doen als mijn kaars helemaal is opgebrand?

Zodra de kaars op is, kun je de glazen pot gemakkelijk schoonmaken en gebruiken als voorraad pot voor kleine dingen zoals koffieboontjes, snoepjes pinda’s etc. Voor het schoonmaken van de pot kun je hem het beste vullen met warm, heet water , het water eruit gieten en met een stuk keukenpapier de wax resten verwijderen. Mogelijk moet je dit een paar keer herhalen totdat alles is verdwenen. Pas op met heet water – het is het beste om ovenwanten te dragen. Vergeet niet om je favoriete geurkaarsen opnieuw te bestellen om ervoor te zorgen dat je je Bridgewater geur niet mist. Welke geur is jouw favoriet?