28 mei is World Hunger Day, een initiatief van The Hunger Project in een poging om aandacht te vestigen op de wereldwijde hongercrisis.

Volgens foodaidfoundation.org gaan 821 miljoen mensen – een op de negen – elke avond met een lege maag naar bed. Nog meer – een op de drie – lijdt aan een vorm van ondervoeding. Het uitbannen van honger en ondervoeding in de wereld is een van de grootste uitdagingen van onze tijd. Deze ernstige problemen veroorzaken niet alleen lijden en een slechte gezondheid, ze hebben ook een negatieve invloed op de vooruitgang op gebieden als onderwijs en werkgelegenheid.

Dit soort feiten en statistieken zijn de drijfveren van onze eigen missie. Met meer dan drie miljoen kinderen die elk jaar sterven door honger, blijft de noodzaak van verandering een dringende prioriteit. Dit bracht Bridgewater Candles USA ertoe om samen te werken met Rice Bowls, een non-profitorganisatie die gezonde voeding biedt aan kinderen in weeshuizen over de hele wereld.

Deze samenwerking met Rice Bowls biedt een tastbare en zinvolle manier om precies te begrijpen hoe je een verschil maakt. Bij Bridgewater is een kaars #NOTJUSTACANDLE. Elke keer dat je een van de kaarsen large of small koopt, krijgt een kind drie gezonde, heerlijke maaltijden.  Zo wordt jij door jouw bijdrage ook klein deel onderdeel van een groter geheel. Dankzij de samenwerking met Rice Bowls hebben we al bijna 10 miljoen maaltijden kunnen verstrekken aan kinderen in nood.

Bezoek onze pagina Light A Candle • Feed a Child voor meer informatie over enkele van de kinderen die via dit programma worden ondersteund.

Nu vraag je je misschien af: “Wat kan ik persoonlijk doen om te helpen?” Als je de behoefte voelt om te helpen, zijn er een paar dingen die je zelf kunt doen om de honger te bestrijden:

  • Draag financieel bij. Hoewel het enigszins moeilijk is om individuele gezinnen te ondersteunen, is het mogelijk om bij te dragen aan organisaties die hulpbehoevenden ondersteunen. Rice Bowls werkt bijvoorbeeld samen met liefdevolle kinderhuizen over de hele wereld om 100% van hun heerlijke, lokaal geproduceerde maaltijden te dekken.
  • Maar ook op lokaal niveau kun je helpen. Bied je tijd aan en ga helpen als vrijwilliger bij een voedselbank of doneer aan een voedselbank, misschien kun je zelf een inzamelpunt starten op je lokale markt, zodat mensen voedsel kunnen doneren.
  • Light a Candle  • Feed a child. Wanneer je een van de kaarsen koopt die worden vermeld op onze pagina Light a Candle  • Feed a Child, krijgt een kind drie maaltijden.
Dit bericht is gepost in Impact. Bookmark de link.