Wist je dat je met de aankoop van onze Bridgewater Kaarsen een grote impact heeft? Elke verkochte pot betekent drie maaltijden voor een kind in nood. Hoe dat werkt? Ontdek het in deze blogpost!

Wereldhonger – nog steeds een probleem in 2021!

3 million! That’s the number of children that die from hunger every year – can you imagine? Statistics like this touch us deeply which is why we hold onto our mission to fight world hunger for more than 11 years now.

Meer dan alleen maar een kaars

In 2010 was ons plan om niet alleen maar hoge kwaliteit geurkaarsen te maken, maar we wilden vooral ook een social bijdrage leveren! Een verandering teweegbrengen in deze wereld met iets waar we goed in zijn. Natuurlijk zorgen de kaarsen van Bridgewater voor een heerlijk geurend huis over de hele wereld wanneer onze kaarsen branden, maar ons doel was om een impact te maken die veel verder ging dan dat; iets goed doen om honger over de hele wereld te helpen bestrijden.

Kinderen over de hele wereld voeden

Dus hoe hebben we dat aangepakt? Honger bestrijden betekent maaltijden verstrekken! En niet slechts één maaltijd, maar we wilden honger stillen voor een hele dag. We besloten we dat we voor elke Bridgewater kaars 3 maaltijden willen doneren voor een kind in nood. We werken samen met onze geweldige partner Rice Bowls, een non-profitorganisatie die ons helpt maaltijden aan weeskinderen over de hele wereld te geven. Rice Bowls doet geweldig werk, zij voorzien in een voedselbudget voor weeshuizen wereldwijd. Met dit voedselbudget worden verse ingrediënten lokaal ingekocht en vers bereid, dus voedzaam en natuurlijk heerlijk!

Wat kan je doen om te helpen?

Het klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar het enige wat je hoeft te doen is; koop een Bridegwater geurkaars en geniet! Al onze geurkaarsen, en ook onze Sweet Grace en Afternoon Retreat collecties zijn onze zogenaamde “producten die voeden”. Wanneer je een kaars koopt voor jezelf of een vriendin, ontvangt een kind in nood automatisch 3 voedzame maaltijden. Daar zorgen wij voor! En terwijl je thuis je kaars aansteekt, is er ergens op de wereld een kind dat je ontzettend blij hebt gemaakt. Daarom noemen we ons liefdadigheidsprogramma ook “Steek een kaars aan – Geef een kind te eten”. Tot nu toe hebben we meer dan 11 miljoen maaltijden kunnen doneren. Onze volgende stap is het bereiken van 20 miljoen maaltijden! Doe je mee?

Geurkaars cadeau voor het goede doel

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een verjaardag, Kerstmis, of Moederdag? Dan is het leuk om iets te kiezen dat niet alleen je vriend, familie of collega’s blij maakt – maar waarmee je ook iets goeds doet. Door 1 geurkaars tik je gelijk deze 3 vinkjes aan:
  • 1) Je hoeft niet verder te zoeken naar het perfecte cadeau
  • 2) Je maakt de ontvanger van de kaars ontzettend blij met een heerlijke geur voor in huis.
  • 3) Je hebt voor 1 dag een kind in nood 3 voedzame maaltijden gegeven.  Maak deel uit van iets groots. Samen maken we een verschil!

Wie zijn de kinderen?

Rice Bowls steunt kinderen over de hele wereld, bijvoorbeeld in Honduras, India, de Filippijnen, Zuid-Afrika of Haïti. In 58 liefdevolle kindertehuizen zorgen zij voor 100% van de maaltijden voor de kinderen waar zij voor zorgen. Lees de verhalen over enkele kinderen die Rice Bowls ondersteunt HIER.  Ontmoet Vani, Ronald, Blesse, Francis en vele anderen die hun verhaal vertellen over hun leven, hobby’s en dromen.
Aan onze kaarsen hangen kaartjes die je laten kennismaken met een aantal van de kinderen die we samen met Rice Bowls steunen. Elk kaartje is een kleine herinnering aan de geweldige dingen die mogelijk zijn wanneer veel mensen samenwerken. Je kunt deel uitmaken van iets groots. Het is nu aan jou: Steek een kaars aan en geef een kind te eten.

Products that feed