Gebruik en verzorging Kaars in Glas

Stap 1 – Knip de lont

Laat de eerste keer de kaars net zo lang branden totdat de gehele oppervlakte vloeibaar is. Houd de lont van de kaars mooi en kort geknipt ook bij de eerste keer dat de kaars brandt. De lont moet een halve centimeter kort zijn en het is belangrijk om elke keer als de kaars brand elke 4 uur de lont korter te knippen. Een lange lont kan splijten, afbreken en ervoor zorgen dat de wax vervuild raakt. Blaas altijd de kaars uit en laat de wax afkoelen en stollen voordat je de lont knipt.

Stap 2- Maak de wax vloeibaar

Zorg ervoor dat de bovenlaag van de wax elke keer gelijkmatig smelt, zodat de wax gaat poolen en geur goed kan vrijkomen. Poolen betekend dat de wax helemaal tot aan de rand van het glas vloeibaar wordt en er geen wax aan het glas achter blijft. Zo voorkom je dat een kaars gaat tunnelen en de kaars naar beneden brand waardoor er wax aan de rand achterblijft en je wax verspilt. Kaarsen in een glazen pot kun je het beste 4-6 uur achtereenvolgens laten branden voor het beste geurresultaat.

Stap 3 – Houd het veilig

Plaats brandende kaarsen altijd op een vlak, stevig en warmtebestendig oppervlakte. Plaats kaarsen nooit op een brandbare ondergrond of in de buurt van brandbare materialen. Laat kaarsen nooit zonder toezicht branden. Plaats geen kaarsen in een luchtstroom of tocht. Brand kaarsen buiten het bereik van kinderen en huisdieren. Laat een kaars nooit zonder toezicht branden. Gebruik de deksel van de kaars als onderzetter zodat de ondergrond niet te heet kan worden of beschadigen.

Stap 4 – Weet wanneer je moet stoppen

Als er nog maar 1,5 centimeter wax over is op de bodem van de glazen pot, blaas dan de kaars uit. Het is normaal dat er een klein laagje wax overblijft, wanneer je de kaars onder dit niveau toch brand dan kan door de warmte van de glazen pot de ondergrond waar de kaars op staat beschadigen.
Gebruik en verzorging van geurstokjes

Stap 1 – Absorbeer

Plaats de stokjes die bij het flesje zijn geleverd in de fles om de diffuser olie te absorberen. Draai de stokjes om zodat de “droge” kant van de stokjes zich in de fles bevindt en het verzadigde uiteinde in de lucht. Laat de rietverspreider op natuurlijke wijze uw ruimte doordringen. Geurstokjes blijven de olie in de lucht verspreiden, waardoor een subtiele geur ontstaat.

Stap 2 – Zorg dat het blijft stromen

Door de geurstokjes in de buurt van een luchtstroom te plaatsen, zoals een ventilatieopening of een raam, verspreidt de geur zich sneller door de kamer. Het nadeel is dat dit ook de levensduur van je geurstokjes zal verkorten, omdat olie sneller verdwijnt. Probeer eerst je geurstokjes uit de buurt van airconditioning of ventilatieopeningen te plaatsen en kijk of de geur dan al voldoende opbrengst geeft.

Stap 3 – Denk eraan

Wees voorzichtig bij het plaatsen van de geurstokjes op houten oppervlakken, omdat de etherische oliën sporen kunnen achterlaten. Houd geurstokjes buiten bereik van kinderen en huisdieren. Diffuser oliën zijn brandbaar, steek ze niet aan en houd ze uit de buurt van open vuur. Veeg altijd de onderkant van de fles schoon voordat je deze op een oppervlak plaatst.
Gebruik en verzorging van geurstokjes

Stap 1 – Niet openen

Een geurzakje is het meest geschikt voor parfumeren van kleine ruimtes. De geurafgifte van een geurzakje duurt ongeveer 4 maanden. Je hoeft het zakje niet te openen, zet het geurzakje op een plekje en laat de geur de aangegeven ruimte vullen. Een kleine tip – zodra het geurzakje zijn geur bijna heeft verloren, open je het geurzakje giet je de kleine korreltjes op de vloer, stofzuig je het op om de stofzuiger heerlijk te laten ruiken.

Stap 2 – Veiligheid boven alles

Het geurzakje kan textiel, houten en plastic oppervlakken beschadigen. Als het in contact komt met de huis, was met water en zeep. Houd het geurzakje uit de buurt van kinderen en huisdieren.
Geur Wax verzorging en gebruik

Stap 1 – Smelt

Voeg elke dag gemakkelijk je favoriete geur toe aan je huis. Plaats eenvoudig een klein stuk was in een waxwaterverwarmer van Bridgewater en steek een theelichtje aan. Als de was langzaam smelt, komt de geur vrij. Geur duurt 50-80 uur. Blijf van kinderen en huisdieren weg.

Stap 2 – Maak schoon

Als je wax melt warmer al een tijdje aanstaat, is de wax vloeibaar geworden, dus het is veel gemakkelijker om op te nemen dan wanneer hij vast was. Voordat u echter uw was begint te absorberen, moet u uw warmer een paar minuten laten afkoelen, omdat de was en de kom nog steeds heet zijn en u zich kunt verbranden. Zodra de was enigszins is afgekoeld, gebruikt u wattenbolletjes of een papieren handdoek om de was te laten weken en absorberen. Zodra alle was is opgezogen, kunt u de onderkant van de schaal afvegen totdat deze schoon en glanzend is. Hoe regelmatig je je wax melt warmer reinigt, is helemaal aan jou, maar als je kunt, raden we je aan dit elke keer te doen als je je wax vervangt, zodat er geen residu van vorige geuren overblijft.